Hoe het reinigende effect van een straalmachine te detecteren

- 2024-08-02-

De reinigende werking van destraalmachinekan worden getest met de volgende methoden:

1. Visuele inspectie:

Observeer rechtstreeks het oppervlak van het werkstuk om te controleren of onzuiverheden zoals aanslag, roest, vuil enz. zijn verwijderd en of het oppervlak de verwachte reinheid heeft bereikt.

Controleer de ruwheid van het werkstukoppervlak om te bepalen of het aan de eisen voldoet.

2. Detectie van oppervlaktereinheid:

Gebruik de vergelijkingsmonstermethode om het behandelde werkstukoppervlak te vergelijken met het standaardreinheidsmonster om de reinheid te beoordelen.

Observeer de microscopische toestand van het werkstukoppervlak met behulp van een vergrootglas of microscoop om de resterende onzuiverheden te bepalen.

3. Ruwheidsdetectie:

Gebruik een ruwheidsmeter om de ruwheidsparameters van het werkstukoppervlak te meten, zoals Ra (rekenkundig gemiddelde afwijking van het profiel), Rz (maximale hoogte van het profiel), enz.

4. Detectie van restspanning:

Meet de restspanning op het oppervlak van het werkstuk na het gritstralen met behulp van de röntgendiffractiemethode, de blindgatmethode en andere methoden om de impact van gritstralen op de prestaties van het werkstuk te evalueren.

5. Hechtingstest coating:

De coating wordt na het gritstralen op het oppervlak van het werkstuk aangebracht en vervolgens wordt de hechting van de coating getest, wat indirect de impact van het stralende reinigingseffect op de hechting van de coating weerspiegelt.